Szép Magyar Könyv 2022


A Szép Magyar Könyv 2022 verseny díjazott kötetei

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 2023-ban is meghirdette a legszínvonalasabb kivitelezésű magyar könyvek számára a Szép Magyar Könyv 2022 díjakért folyó versenyt. A díjak odaítéléséről idén az MKKE Elnöksége által felkért öttagú szakmai zsűri döntött. A zsűri tagjai dr. Orosz Márton tipográfus-művészettörténész, a Vasarely Múzeum igazgatója, a zsűri elnöke; Babucs Éva, a Geopen Kiadó elnöke, Nagy Fruzsina díszlet- és jelmeztervező, egyetemi tanár, Vargha Balázs, a MOME Média Intézetének vezetője és Wunderlich Péter könyvtervező-designteoretikus voltak.  A Szép Magyar Könyv díjat az MKKE adományozza a könyves alkotóközösségeknek és szakembereknek, de az elmúlt évtizedekben a közjogi méltóságok és magánszemélyek különdíjak felajánlásával csatlakoztak a kezdeményezéshez. A versenyen 66 kiadó és kulturális intézmény vett részt, 8 kategóriában összesen 135 kötetet neveztek be. A verseny győzteseinek ünnepélyes díjátadója 2023. június 8-án, az Ünnepi Könyvhét megnyitó ünnepségén, 16:30 -kor lesz a Vörösmarty téri színpadon.

Tovább

Szép Magyar Könyv 2022 pályázati felhívás

Tisztelt Cégvezető, kedves Kolléga!

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 2023-ban is meghirdeti a legszínvonalasabb kivitelezésű magyar könyvek számára a Szép Magyar Könyv 2022 versenyt. 

A díjak odaítéléséről idén is az MKKE Elnöksége által felkért szakmai zsűri dönt. Az MKKE díjain kívül a közjogi méltóságok és kulturális intézmények különdíjakat ajánlanak fel és a zsűri ajánlása alapján döntenek a díjazott könyvekről.

A verseny eredményhirdetése 2023. június 8-án, a 94. Ünnepi Könyvhét nyitónapján lesz. A díjazott kiadványokat a Könyvheti Prospektusban és online felületeinken közzétesszük.

Tovább