Könyvhét vidéken

Nagykőrös

Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ, Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény

Debrecen

A Debreceni Ünnepi Könyvhét június 8. és 12. között vár a Csapó utcán mindenkit, aki szeret olvasni és aki érdeklődik az új könyvek iránt. Irodalmi programok, gyerekprogramok, könyvbemutatók, dedikálások és természetesen könyvek minden mennyiségben! Szervező: Méliusz Juhász Péter Könyvtár, Debrecen

Kalocsa

Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre Kalocsán az Ünnepi Könyvhét, rengeteg izgalmasabbnál izgalmasabb programponttal. Június 11-én, kedden a Sétáló utcában tartják a hivatalos megnyitót. Bábszínháztól kezdve a zenés gyermekműsorig, könyvbemutatótól a kézműves foglalkozásokig minden megtalálható lesz, kicsikre és nagyobbakra egyaránt gondolva. Különböző helyszíneken folynak majd az Ünnepi Könyvhét műsorpontjai, egész szombatig. Szervező: Kalocsai Tomori Pál Városi Könyvtár

Győr

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával ez évben is megszervezi a győri Ünnepi Könyvhetet, csatlakozva a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének országos rendezvénysorozatához. Az idei rendezvényen is számos könyvbemutató és irodalmi program várja az érdeklődőket. A Baross úton felállított standokon a könyvkiadók, könyvesboltok és intézmények újdonságai tekinthetők, valamint vásárolhatók meg.

A győri könyvhét vendége lesz többek között Benedek Szabolcs, Zalán Tibor, Varró Dániel, a kínálatban – szokás szerint – helyi kötődésű könyvek is megjelennek, sor kerül pl. a Nemzetiségek Győrben c. kötet (Takács Miklós és Bihari Zoltán szerkesztésében) vagy Juhász Attila tanulmánykötetének (Tengerjáró) bemutatójára.

Szolnok

Verseghy Ferenc Könyvtár

Siófok

Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet Könyvtár

Szeged

Az Ünnepi Könyvhét Szegeden is egyedülálló kulturális rendezvénysorozat, évről évre töretlen sikerrel és népszerűséggel. A Somogyi-könyvtár, mint a szegedi könyvheti események koordinálója több helyszínen, számtalan rendezvénnyel várja az érdeklődőket. Az Ünnepi Könyvhét idei vendége: Dragomán György József Attila-díjas író.

A szegedi program PDF fájlban

http://konyvhetszeged.sk-szeged.hu/

Kecskemét

Ünnepi Könyvhét Kecskeméten: szervező a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár.

Szombathely