Jelentkezési felhívás könyvkiadóknak a 92. Ünnepi Könyvhétre 2021. szeptember 2-5.

Magyarországi és határon túli magyar könyvkiadók részére a 92. Ünnepi Könyvhét és a 20. Gyermekkönyvnapok budapesti központi rendezvényén való részvételre

Tisztelt Cégvezető, kedves Kolléga!

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 2021. szeptember 2. és 5. között rendezi meg a 92. Ünnepi Könyvhetet és 20. alkalommal a Gyermekkönyvnapokat. Amennyiben kiadója pavilonnal szeretne részt venni a rendezvényen, kérjük, figyelmesen olvassa el a felhívást. Amennyiben további kérdése van, kérjük, írjon az iroda__kukac__mkke__pont__hu címre.

Jelentkezés előzetesen regisztrálóknak

Arra kérjük az előzetesen regisztrált kiadókat, hogy 2021. május 31-ig – immár a végleges időpont ismeretében - az alábbi linkre kattintva erősítsék meg részvételi szándékukat:

Részvételi szándék megerősítése az Ünnepi Könyvhéten

A jelzett határidőig jelentkezőkkel számolunk a szeptemberi rendezvényen, de a részvétel véglegesítése csak a szerződés aláírásával történik majd meg.

Jelentkezés azoknak, akik még nem regisztráltak

Azok, akik nem csináltak előregisztrációt, de szeretnének részt venni a Könyvhéten, 2021. május 31-ig adataik megadásával az alábbi linken tudnak jelentkezni:

Jelentkezés az Ünnepi Könyvhétre  

Helyszín, időpont, program, arculat

A várható nagy érdeklődés és a járványbiztonsági okok miatt a rendezvényt a megszokottnál nagyobb területen, a Vörösmarty téren, a Vigadó téren és a Duna-korzó területén szándékozunk megtartani, szellősebb pavilon elrendezéssel, 2021. szeptember 2-5. között. A Könyvhét szeptember 2-án, csütörtökön 15 órakor kezdődik és szeptember 5-én, vasárnap este 19 órakor zárul.

Az átépített Vörösmarty téren a régebbi gyakorlathoz képest megszigorodtak a beépítési, elhelyezési szabályok, amit tovább bonyolítanak a járványveszély elhárításával kapcsolatos védelmi intézkedések, illetve a vendéglátóipari egységeknek nyújtott kedvezmények. A pavilonok elhelyezkedése ezért változik a korábbi évekhez képest, de arra törekszünk, hogy mindenki számára elfogadható megoldást tudjunk biztosítani a megnövelt területen. Ugyanez vonatkozik a dedikálások helyére is. A színpadot, - amelyet könyvbemutatókra és kapcsolódó programokra lehet igénybe venni – az Oroszlános kút előtti területen fogjuk felállítani.

A résztvevőknek általunk később kiküldésre kerülő szerződés nemcsak az elfoglalható pavilon térképen feltüntetett helyét, hanem a területen a betartandó szabályokat is tartalmazni fogja, elfogadásával a kiadó felelősséget vállal azok betartására.

Ebben az évben is készül egy könyvheti digitális grafikai szett, amelynek elemeit a kiadók használni tudják honlapjukon, Facebook oldalukon, programjaik és kiadványaik beharangozásához. A későbbiekben erről részletes leírást adunk, a grafikai elemek pedig letölthetők lesznek weboldalunkról.

Pavilonok bérlése

Változatlanul 6 m2-es pavilonok állnak a kiadók rendelkezésére, és - tekintettel a pandémiás év sokak számára hátrányos hatásaira – a két évvel korábbi árakon tudjuk azokat rendelkezésre bocsátani.

MKKE tagkiadóknak 6 m2 pavilon bérleti díja 190.000 Ft+Áfa
Nem tagoknak 6 m2 pavilon bérleti díja 290.000 Ft+Áfa

 

Az MKKE-kedvezményt azok a tagjaink vehetik igénybe, akiknek nincs előző év(ek)ről tagdíjtartozása. Egy MKKE-tag kiadó legfeljebb egy darab, max. 6 m2-es pavilont vehet bérbe kedvezményes áron. 

A határon túli kiadók az MKKE tagjainak járó kedvezménnyel vehetik igénybe a pavilonokat, s a kisebb kiadók továbbra is társulhatnak 3-3 m2 használatára,  így csökkentve a költségeiket. 

 A pavilonok elosztásakor elsőbbséget élveznek az MKKE tagjai.

Programok a színpadon

Idén is lesz színpad, ahol lehetőség lesz könyvbemutatókra, beszélgetésekre, zenés gyerek- és felnőtt programokra. A színpad a Vörösmarty téren, az Oroszlános kút előtti területen helyezkedik el (a kút az átépítés során hátrébb került).

MKKE tagkiadóknak 30 perces színpadi program díja 15.000 Ft+Áfa
Nem tagoknak 30 perces színpadi program 20.000 Ft+Áfa

 

A kiadók programigényeiket az alábbi űrlap kitöltésével jelezhetik 2021. augusztus 15-ig. Figyelem! Minden egyes programról külön űrlapot kell kitölteni!  

Jelentkezési űrlap színpadi_programra

A programidő beosztására a későbbiekben, a kiadókkal egyeztetve kerül sor.

Könyvheti Jegyzék

A járványügyi helyzet okozta bizonytalanság miatt a kiadók jórészt nem az előzetes terveik szerint jelentették meg kiadványaikat, így a hagyományos Könyvheti Jegyzékre vonatkozó szabályokat könnyítettük.

2021-ben, a 92. Ünnepi Könyvhéten a Könyvheti Jegyzékre kerülhet minden kortárs magyar szerző első kiadású művevalamint a klasszikus magyar irodalom új,  javított vagy akár kritikai kiadásaiamelyek 2021. január 1. óta jelentek meg, vagy megjelennek a Könyvhét kezdetéig.

A Könyvheti Jegyzékre a jelentkezés ingyenes. A Jegyzéket közzétesszük a sajtó számára, honlapunkon, Facebook oldalunkon.

A Könyvheti Jegyzékre az alábbi űrlap kitöltésével lehet jelentkezni 2021. augusztus 10-ig. Figyelem! Minden egyes nevezett műről külön űrlapot kell kitölteni!

Jelentkezés Könyvheti_Jegyzékre_2021

Idén először a honlapunkon és a Facebookon közzétesszük a nemzetközi szerzőktől, magyar nyelven megjelent 2021-es újdonságokat is. A kiadók ingyenesen nevezhetik első kiadásban megjelent külföldi szerzőjű könyveiket az alábbi űrlap kitöltésével:

Jelentkezési_űrlap_a kiadók_nemzetközi_újdonságainak listájára

Könyvheti Prospektus

2021-ben is lesz Könyvheti Prospektus, amelynek nyomtatott verziójából a helyszínen, illetve a könyvesboltokban, online formában pedig az Ünnepi Könyvhét weboldalán tájékozódhatnak az olvasók az újdonságokról. A Könyvheti Jegyzéken szereplő könyvek a Prospektusban is külön jelölést kapnak, de mivel a nemzetközi könyvfesztivál időpontja késő őszre tolódott, helyet kaphatnak a kiadványban a külföldi szerzők munkái is. A prospektusba az alábbi (tavaly előtti) árakon lehet a könyvismertetőket elhelyezni:

MKKE tagkiadók számára 1-3 cím után 4-6 cím után 7-12 cím után
  13 000 Ft + áfa/cím 15 000 Ft + áfa/cím 20 000 Ft + áfa/cím

 

Nem tagkiadóknak 1-3 cím után 4-6 cím után 7-12 cím után
  17 000 Ft + áfa/cím 18 000 Ft + áfa/cím 25 000 Ft + áfa/cím

(Vagyis, ha egy MKKE-tag pl. 9 kiadványt szeretne megjelentetni a prospektusban, az ára így képződik: (3 X 13 000) + (3 X 15 000) + (3 X 20 000) = 144 000 Ft + áfa)

A Könyvheti Prospektusba minden egyes műről, amelyet a kiadó szeretne megjelentetni, adatlapot kell kitölteni.  Az adatlap a következő linkről tölthető le:

Adatlap_Könyvheti_Prospektusba 2021

A kitöltött adatlapokat 2021. július 15-ig kell visszaküldeni az iroda__kukac__mkke__pont__hu e-mail címre, Szöllősi Flórának.

Dedikálások

A Könyvhéten a standok előtti dedikálás lehetőségét az előírások miatt korlátozottan tudjuk biztosítani, de igyekszünk mindenki számára a közeli hozzáférést megoldani. A dedikálások regisztrációjára és helyének megtervezésére az engedélyek átvételét követően lesz módunk, arról minden résztvevőt e-mailben és honlapunkon is tájékoztatunk a későbbiekben.

A helyszínre és a rendezvény időszakára vonatkozó gyakorlati tudni- és tennivalókról folyamatosan, illetve szerződéskötést követően részletesen tájékoztatást adunk a résztvevőknek.

A résztvevők számára fontos határidőket tartalmazó ÜNNEPI KÖNYVHETI NAPTÁR, amelyet folyamatosan frissítünk.

Az Ünnepi Könyvhét szolgáltatásainak összefoglaló ÁRJEGYZÉKE EZEN A LINKEN található

 

Várjuk jelentkezésüket!

 

dr. Gál Katalin

elnök

Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése